Λειτουργία Συστήματος Υγραεριοκίνησης

Τι είναι η υγραεριοκίνηση;

Το υγραέριο (LPG) είναι ένα καθαρό, εναλλακτικό της βενζίνης καύσιμο χαμηλού κόστους το οποίο ταιριάζει απόλυτα στην αυτοκινητιστική τεχνολογία του σήμερα και του αύριο.
Αποτελείται από μίγμα προπανίου και βουτανίου και παράγεται κατά την άντληση του φυσικού αερίου και τη διύλιση του πετρελαίου. Η υγραεριοκίνηση είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη για πάνω από 50 χρόνια αφού η οικονομία κατανάλωσης καυσίμου είναι πολύ μεγαλύτερη ακόμη και από αυτή της πετρελαιοκίνησης.

Η λειτουργία του συστήματος LPG της Viagas

Το υγραέριο (LPG) σε αντίθεση με τη βενζίνη μπορεί να υπάρξει είτε συμπιεσμένο σε υγρή μορφή, είτε σε αέρια κατάσταση, σε κανονικές συνθήκες. Αποθηκεύεται, υπό πίεση ώστε να βρίσκεται σε υγρή κατάσταση και να καταλαμβάνει το λιγότερο δυνατό χώρο. Τα ρεζερβουάρ του LPG είναι σχεδιασμένα ώστε να πληρούν αυστηρότατες προδιαγραφές ασφαλείας, πολύ πιο αυστηρές απ’ αυτές που ισχύουν για τα ρεζερβουάρ της βενζίνης. Μέσω της βαλβίδας πολλαπλών λειτουργιών το LPG διοχετεύεται στη συσκευή εξαέρωσης (πνεύμονας). Εκεί μετατρέπεται από την υγρή στην αέρια μορφή του και στη συνέχεια διοχετεύεται μέσω ξεχωριστών μπεκ στους αυλούς εισαγωγής του κινητήρα, προκειμένου να αναμιχθεί με τον αέρα και να καεί στο θάλαμο καύσης.
Όντας σε αέρια μορφή, το LPG σε σχέση με τη βενζίνη αναμιγνύεται πολύ πιο εύκολα με τον αέρα, ώστε να σχηματιστεί ένα ομογενές καύσιμο μίγμα. Η καλύτερη ανάμιξη με τον αέρα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το LPG είναι ένα καύσιμο καλύτερης ποιότητας σε σχέση με την βενζίνη, έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη καύση, πιο αθόρυβη λειτουργία, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα και καθαρότερα καυσαέρια.
Η ροή του LPG προς την εισαγωγή του κινητήρα ελέγχεται από έναν ηλεκτρονικό εγκέφαλο που συνδέεται παράλληλα με την κυρίως ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα. Οι δυο αυτές ηλεκτρονικές μονάδες ανταλλάσσουν συνεχώς πληροφορίες μεταξύ τους ώστε να εξασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του κινητήρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

1

Συχνές ερωτήσεις

FAQ
Δίνουμε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας, σχετικά με την εγκατάσταση κιτ υγραερίου στο αυτοκίνητο σας.
2

Προσφορές

από €722
Εξελιγμένα συστήματα υγραεριοκίνησης. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα για να σας δώσουμε προσφορά!
4

After Sales

Υπηρεσίες Service
Τακτική συντήρηση ή Φανοποιεία; Ότι και αν χρειάζεστε η VIAGAS After Sales είναι εδώ για εσάς.
3

Επικοινωνία

Χρειάζεστε βοήθεια;
Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας, ρωτήστε οτιδήποτε σας απασχολεί και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

×
Θέλετε να σας καλέσουμε άμεσα;