Γενικά για την υγραεριοκίνηση

Πως θα επιλέξω το κατάλληλο συνεργείο και μηχανικό για την τοποθέτηση του ΚΙΤ Υγραερίου στο αυτοκίνητο μου;
Πρέπει το συνεργείο να έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας και οι μηχανικοί να είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στην τοποθέτηση υγραερίου σε αυτοκίνητο. Επίσης τα εξαρτήματα των κιτ πρέπει να είναι πιστοποιημένα από το Υπουργείο μεταφορών.
Σε ποιά αυτοκίνητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υγραέριο ως καύσιμο;
Το υγραέριο μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα. Εξαιρούνται μόνο κάποια μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας για τα οποία τα κιτ υγραεριοκίνησης βρίσκονται ακόμα στο στάδιο εξέλιξης.
Θα μπορώ να επιλέγω με ποιο καύσιμο (υγραέριο ή βενζίνη) θα κινούμαι; Και αν ναι πώς γίνεται;
Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει με ποιο καύσιμο θα κινηθεί, με τη βοήθεια ενός μπουτόν που τοποθετείται στο ταμπλό του αυτοκινήτου.
Η βενζίνη στο ρεζερβουάρ. Το υγραέριο που τοποθετείται;
Τοποθετείται ξεχωριστή δεξαμενή, υψηλών προδιαγραφών, εγκεκριμένη και κατάλληλη για τη χρήση υγραερίου.
Πόση είναι η χωρητικότητα της δεξαμενής και πόση η αυτονομία που θα έχω;
Η χωρητικότητα εξαρτάται από το μέγεθος της δεξαμενής που θα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο (από 45 έως 100 λίτρα). Η αυτονομία του υγραερίου μπορεί να ξεπεράσει τα 600 χιλιόμετρα.
Όταν θα κινούμαι με υγραέριο μήπως θα μυρίζει;
Η λειτουργία του υγραερίου είναι ένα κλειστό κύκλωμα το οποίο δεν υπάρχει η οποιαδήποτε διαρροή.
Υπάρχουν πρατήρια υγραερίου για ανεφοδιασμό;
Αυτή τη στιγμή πρατήρια υγραερίου υπάρχουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη, Ιωάννινα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Θήβα, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης. Κάθε μέρα προστίθενται νέα πρατήρια υγραερίου και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Είναι νόμιμη η χρήση του Υγραερίου στo αυτοκίνητo;
Σύμφωνα με το Νόμο 2773 Άρθρο 45 (από 22-12-1999) επιτρέπεται η υγραεριοκίνηση όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσης (Ι.Χ, Δ.Χ, ΤΑΞΙ, κλπ). Για να είναι νόμιμη όμως η εγκατάσταση υγραεριοκίνησης στο αυτοκίνητο θα πρέπει η συσκευή και όλα τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν να έχουν έγκριση τύπου από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ και ο τεχνικός που θα τα τοποθετήσει να έχει πτυχίο τοποθετήσεως συσκευών υγραεριοκίνησης.

×
Θέλετε να σας καλέσουμε άμεσα;